Boeken

Sabine had al heel wat ervaring met journalistieke teksten maar een boek? Tot ze op een dag een telefoontje kreeg van de Standaard Uitgeverij. Naar aanleiding van haar artikels over kinderen in derdewereldlanden vonden die het geen slecht idee om daarover een boek te schrijven voor de jeugd. Dat werd 'Godin van de Wieg', dat later aangevuld met 2 nieuwe verhalen werd heruitgegeven als 'In Amerika draagt iedereen schoenen!'.

Het tweede boek werd iets totaal anders: een fantasierijke avonturenroman die zich afspeelt op een kerkhof! Met zes Levende Doden naast de hoofdpersonages Remi en Lamya. Maar de lezers, jong én oud, volgden en ondertussen zijn er vijf boeken uit deze reeks. Deze boeken zijn uitgebracht door The House of Books.

In 2007 en 2008 publiceerde ze bij De Eenhoorn ook twee prentenboeken over een jongentje van vijf dat een raket wil worden als hij 'groot' is, om dan de ruimte in te schieten en zijn beste vriend te gaan zoeken. Het eeste boek, 'Mijn beste vriend woont op Mars', neemt kinderen mee op een educatieve ontdekkingstocht door de ruimte en onze planeten. Deel twee, 'Ik vlieg naar Mars', leert kids hoe ze bv een échte waterraket moeten maken. De tekeningen zijn zoals in veel van Sabine's boeken van Emilie Lauwers.

In september 2009 publiceert Sabine haar eerste roman bij Linkeroever Uitgevers: '23 augustus', het herkenbare, zeer menselijke verhaal van een jonge vrouw die stervende is. Iedereen in haar directe omgeving reageert daar anders op rond haar sterfbed, verpleegster Jeanne ziet ze komen en gaan met hun twijfels, herinneringen en verdriet. In die laatste dagen herbeleeft Jess de meest intense momenten uit haar te korte leven en daar zitten nogal wat zaken tussen die ze zal mee nemen in haar graf. Of niet?

Uit de reacties van lezers komt één constante naar boven: het is een boek dat je raakt en dat je moet uitlezen, om daarna nog lang in je hoofd te laten nazinderen. Het is menselijk, herkenbaar en emotief. Het is een verhaal dat het uwe of het mijne zou kunnen zijn…

In 2010 schreef Sabine mee aan de verhalenbundel ‘Dag en Nacht’, uitgegeven bij Linkeroever Uitgevers en VTM Books. Zoals alle verhalen van oa Herman Brusselmans, Margot Vanderstraeten en vele anderen, speelt het verhaal zich af in Hotel Eburon in Tongeren. Alle verhaallijnen lopen door elkaar met raakpunten. Haar verhaal gaat over een oude man die dementerend is en wanhopig op zoek gaat naar herinneringen aan zijn liefde voor zijn vrouw die haar daar ontmoet heeft.

In november 2010 is Hoge Hakken uitgegeven bij Het Bronzen Huis in een Ero reeks, samen met Annemie Peeters en An Ceurvels. Elk boek vertelt een apart verhaal waarin erotiek/seks centraal staat maar met grote aandacht voor het verhaal, humor enz. Dit verhaal gaat over rechercheur Marie die een verkrachter moet opsporen die zonder dat ze het weet, haar leefwereld al binnengedrongen is en van haar de spil van zijn pervers spel heeft gemaakt, wat haar tot verregaande beslissingen noopt…

Momenteel schrijft Sabine aan een animatiereeks, scenario’s en een nieuw boek dat zou moeten verschijnen eind zomer 2011.

Hier kan je de inhoud van de boeken lezen, fragmenten beluisteren, boeken bestellen én van mekaar lezen wat je er van vindt!